La diabetis és una afecció crònica bastant comuna que té diferents sub-tipus, però a trets generals, consisteix en que les cèl·lules del nostre cos no poden assimilar els sucres dels aliments i aquests es van acumulant a la sang. Això passa perquè no es produeix al pàncrees l’hormona que ho faria, la insulina. A més, la insulina és important per al correcte funcionament del fetge, el teixit muscular, el cervell, etc.

Si tenim diabetis i decidim prendre alcohol, el què prenguem contrarestarà la capacitat del fetge per a produir glucosa, ja que els enzims necessaris per fer-ho estaran ocupats en la degradació i eliminació de l’alcohol del cos.

Això pot produir una hipoglucèmia, una baixada anormal del nivell de sucre, que pot provocar efectes com cansament, malestar general, endormiscament o tremolors. També poden donar-se palpitacions, suor fred, marejos i nàusees, pal·lidesa i fins i tot ansietat.

És important estar alerta ja que els símptomes d’una hipoglucèmia es poden confondre amb els símptomes d’una intoxicació per alcohol. Si no estem atents i atentes, o no hem explicat a les nostres amistats com funciona la diabetis, o estem a soles, podem no donar-li la importància que pertoca.

També hem de saber que els riscos segueixen fins hores després d’haver pres alcohol, ja que depenent de la quantitat, podem trigar fins a 10 hores a metabolitzar-lo.

En aquesta pàgina trobareu alguns consells per si tenim diabetis i decidim sortir de festa consumint alguna cosa.

Recordeu que sempre podem sortir de festa sense prendre’n, o prenent-ne amb molt de cap!