Les cigarretes industrials que coneixem (i també gran part del tabac de cargolar) són el producte més famós derivat del tabac. Però lluny de ser-ne un derivat natural, han anat incloent cada cop més i més additius amb els anys.

Aquestes substàncies son, en teoria i segons ens venen les companyies, per a preservar el tabac de la humitat, per a conservar-lo, per a millorar-ne el sabor… Tot i això aquests productes químics modifiquen les propietats del tabac i sovint els efectes que aquest té a l’organisme d’una persona (sigui fumadora activa o passiva).

Estudis científics han establert que algunes marques de cigarrets contenen fins a 4.000 substàncies químiques que s’introdueixen al cos amb cada pipada.

Medir aquestes substancies, valorar-ne la seva interacció o tots els seus efectes és un tema molt complex, ja que necessita de temps i de diners; a més, la industria tabaquera es gasta molts milions en contrarestar aquests informes amb altres dades aportades per ells mateixos. Però n’hi ha més d’una quarantena que està demostrat científicament que son agents cancerígens. I molts d’altres que son nocives de diverses maneres per al nostre cos.

Farem alguns articles al bloc per a enumerar i comentar algunes de les substàncies més conegudes presents a totes les cigarretes.

Estigueu pendents!