Potser coneixeu a gent que, de tant en tant, els caps de setmana o en alguna ocasió “especial”, beu alcohol. Potser, tot i ser menors d’edat, algunes d’aquestes persones són els vostres amics i amigues, o companys/es de classe o gent del vostre entorn, amics d’amigues, amigues d’amics…

 

És molt possible a més que en aquestes ocasions beguin alcohol amb d’altres persones, en grups més o menys grans, i que s’organitzen per aconseguir alguna o algunes ampolles de destil·lats i refrescos (aquests sovint amb sabors i molt de sucre per a “tapar” els gust de l’alcohol).

 

I és molt possible que en alguna d’aquestes ocasions hi ha qui begui molta quantitat, i alguns beguin molt ràpid. I argumentin que: és per a “emborratxar-se” més, perquè han de tornar aviat a casa, perquè “és com es beu” o “així és més divertit” o inclús que “no passa res per fer-ho de tant en tant”.

 

A beure grans quantitats d’alcohol en un període curt de temps se li diu fer un “consum intensiu”, o el terme en anglès binge drinking. I és una pràctica que està rodejada de mites i idees que no són certes. Una de les més equivocades és que no hi ha risc en fer-ho de tant en tant.

 

La veritat és que no existeix un nivell de consum intensiu de baix risc, i que aquests episodis són perjudicials, amb conseqüències tant en la salut de les persones que consumeixen, com en el seu entorn.

 

Potser, si coneixeu a algú que fa aquestes “episodis” de consum d’alcohol, els hi podeu mostrat aquesta infografia, o aquest pdf:

 

 

Com sempre us comentem, la millor manera de no tenir riscos consumint drogues (i l’alcohol n’és una) és no consumir-ne. I si de tota manera es decideix beure, ignorar-ne els riscos no és al millor manera de fer-ho.

Decidiu el que decidiu, cuideu-vos el màxim possible!