Intro

 • Un porro porta cànnabis (maria o haixix), embolicat amb paper de fumar. La marihuana són cabdells de la planta i l’haixix és la resina que es treu de la planta
 • Ni hi ha qui pensa que és molt segura perquè és natural però que el cànnabis sigui una planta no vol dir que no pugui crear problemes.
 • També és una oportunitat perquè les màfies i els qui venen llavors i estris cannàbics facin negoci.

Què fan

 • És difícil de dir, perquè depèn molt de la persona, del moment, de la varietat i de l’edat.
 • Poden provocar ganes de riure, de quedar-se enfavat, apalancat sense ganes de fer res, de dir bestieses, de pensar coses estranyes i, fins i tot, problemes al cap.
 • Com afecta la memòria i la concentració, no van gens bé per estudiar. I sovint disminueix la motivació per fer altres coses.
 • A persones amb predisposició els hi pot desequilibrar el cervell. Hi ha qui per un parell de porros ha d’anar a un urgències de psiquiatria! El risc augmenta molt quan són maries molts psicoactives.

Convé saber…

 • El tema de les drogues és molt seriós. Com estem creixent, madurant i encara no ho tenim tot a lloc, som més vulnerables ara que no pas més endavant.
 • Perquè ens entenguem, fins als 17 o 18 anys, tot el que li fem al cap li afecta molt més.
 • Ara anem a sac amb tot, ens tirem de cap al que ens agrada (els jocs en xarxa, sortir, els col·legues, l’esport…), però anar a sac amb les drogues – els porros és més delicat, perquè portarà problemes.

Si jo sóc, si ara estic…

Si tens tendència que el coco et jugui males passades –i això només ho saps tu–, fumar porros pot provocar que tinguis alguna crisi forta. En cas que pateixis algun trastorn de tipus psicològic, no fumis porros.

Si n’has fumat i el teu cervell t’ha donat algun avís (ansietat, por, ratllades…) no ho tornis a fer: és jugar-se-la massa!

En fumaré

Mira que només siguin unes calades. I sobretot, Si no t’agrada o no se’t posa bé –físicament o de cap–, no continuïs fumant.
Comença per poc i espera a veure com se’t posa abans de fumar-ne més. Si no t’agrada, no tens per què continuar fumant.
Fes-ho de tant en tant, en dies especials. I, entre setmana, és millor que et (pre)ocupis d’altres coses.
Millor haixix que maria perquè té menys riscos. Si és marihuana assegura’t que la varietat no sigui potent.
Per evitar una blanca o una pàl·lida –una sobredosi– no s’ha de fumar molt ni en dejú. Si li dóna a algú, cal estirar-lo, aixecar-li els peus i donar-li una beguda amb sucre sense alcohol.

Al centre educatiu, no en fumis

 • Pots buscar-te problemes amb la direcció i amb profes.
 • Si t’enxampen, tenen l’obligació de dir-ho a la teva família.
 • El coco no funciona com ha de funcionar i segur que surts atabalat de les classes.
 • Et pots guanyar una etiqueta i que et mirin amb mals ulls.

Vigila on ho fas

 • No t’agradaria que la teva germana petita veiés penya fumant porros, no? No donis mal exemple als més petits.
 • No voldràs que et caigui una multa perquè la poli t’enxampa fumant o portant-ne a sobre, no? Pensa que segur que avisen els pares.

Que col·legues en fumin i els entri bé, no vol dir que a nosaltres també ens passi el mateix. Mirem-nos per dins, ens agrada o és que ho fem perquè tots ho fan?
Fumar porros ens pot avisar que alguna cosa no va bé (sobretot si, quan fumem, perdem el món de vista i notem reaccions estranyes). Hem de saber entendre-ho i parar a temps, abans que se’ns compliqui la cosa.

No en fumaré

El cervell podrà acabar de créixer tranquil, sense substàncies que l’alterin.
Garantiràs que podràs gaudir de bona memòria, atenció i concentració. I això es nota a l’hora d’anar a classe i a l’hora d’estudiar.

Evitaràs ennegrir-te els pulmons amb el fum del tabac, de la maria i de l’haixix.
Si vas amb gent que en fuma, potser:

 • Notes que es pensen que són millors perquè ho fan.
 • Et passin porros. Aleshores, els has de passar tal com vénen al següent (així no cal donar explicacions).

Diuen (la tele, col·legues…)

Que els porros són millors que el tabac

És veritat que un paquet al dia fa malbé la salut i enganxa molt més que un parell de porros. I també ho és que un parell de porros afecten molt més el coco que tot un paquet de tabac.

Que el consum propi està permès

El consum de cànnabis en espais públics està sancionat. Si t’agafa la poli, et caurà una multa i avisarà la família.

Que està permès tenir tres plantes de maria

El cultiu no és legal, si la poli troba plantes de maria, per poques que siguin, pot posar multes i, si són moltes, portar la persona a judici.