Sortir amb amics i amigues implica beure alcohol? Anar de festa vol dir emborratxar-se? Si un amic beu tothom ha de beure? Les persones han de fer totes el mateix quan es tracta de l’alcohol?

 

Oi que totes els respostes que et venen al cap són la mateixa? La resposta és “No”?

 

Sembla evident: no tothom ha de fer el mateix amb l’alcohol, si algú beu no tothom ha de beure, anar de festa no és sinònim d’emborratxar-se i sortir tampoc.

 

Però potser heu viscut alguna experiència en primera persona, o us han explicat alguna situació, en la que quan algú diu que no beu, o que durant una temporada no ho farà o tot just aquell dia no vol beure, de cop i volta tot són preguntes, comentaris o demanda d’explicacions. Què passa? Per què no? Quin problema hi ha? Que no has begut mai? Que no tens ganes de passar-t’ho bé? Que tens algun problema?

 

En definitiva, haver de donar explicacions.

 

 

Com pot ser que passin coses tan contradictòries?

 

Hi han infinitat de raons per les persones poden no voler beure un dia, no voler beure una temporada o no voler beure mai. Podríem fer-ne una llista. Però és que no cal.

 

Perquè sorprèn tant que algú faci el que li ve de gust? Quan algú diu no, per què ha de voler dir que quelcom va malament? Per què se l’ha de fer sentir incòmode?

 

Per què, amb l’alcohol, hem de donar tantes explicacions quan tenim tan clar que la resposta pot ser “no”.