http://hemerotecadrogues.cat/wp-content/static_docs/guia-cannabis-definitiva1%5B1%5D.pdf

Guia didàctica que té com a objectiu oferir eines i propostes de treball per abordar de manera educativa el consum de cànnabis entre els joves.
La guia suggereix pautes educatives i línies d’intervenció per abordar aquest tema amb joves en funció de l’edat i de si són o no consumidors de la substància. D’altra banda, també facilita propostes d’activitat segons el tipus d’espai (medi obert, espais juvenils, centres educatius de lleure, espais de festa, centres educatius i ocupacionals, etc.).
Complementen la guia diversos materials preventius sobre el cànnabis, així com recomanacions per utilitzar-los.

http://hemerotecadrogues.cat/docs/de-riesgos-y-placeres-manual-para-enteder-las-drogas.pdf

Es tracta del primer llibre escrit a l’Estat de reducció de riscos relacionats amb les drogues, el qual aprofundeix en el treball per contextos i per substàncies. Hi conté un article sobre la intervenció en el medi educatiu.

http://www.grao.com/llibres/9-ideas-clave-educar-en-la-adolescencia

Propostes educatives d’en Jaume Funes per als qui intervenen en l´educació dels joves i són conscients que amb els adolescents no tot s´hi val. El llibre respon, entre altres, les preguntes següents: En què consisteix ser adolescent? Posar en crisi el món adult, enfrontar-s´hi i transgredir-ne les normes és ser un adolescent problemàtic? Què és significatiu en la vida d´un adolescent? Com podem descobrir-lo i interpretar-lo? Què és el que li genera inestabilitat i malestar? Com l´expressa? En què consisteix i per a què serveix que siguem presents en les seves vides? Pot i ha de decidir un adolescent sobre aspectes clau de la seva vida?