Sembla una frase estranya, però no ho és tant si hi pensem!

 

El nostre cos està constantment reaccionant al que li “fem” i ens dóna moltes pistes. Per exemple quan tenim una baixada d’ànim perquè ens vam passar masses hores jugant a video-jocs i no hem descansat prou, o quan ens sembla que hem sentit el to de missatges del nostre mòbil però no hi ha cap notificació… són reaccions que ens indiquen que alguna cosa no ens està fent bé. Amb els porros no és diferent.

 

 

Potser heu sentit a dir que hi ha gent que amb els porros es “ralla”; s’enganxa a una idea recorrent i li va donant voltes i voltes, sovint amb malestar; o de cop i volta alguna cosa li genera ansietat, o angoixa; o té algún tipus de reacció física que li genera por, encara que li costi admetre-ho…

 

En aquestes situacions una cosa ha de quedar clara: es tracta d’avisos del cervell, del cos, no es tracta d'”efectes” dels porros que, a base d’insistir, s’aniran “controlant”. No és quelcom al que “ja t’acostumaràs” o “passa sovint” o “no té més importància”. Sentir-se malament és important, reaccionar negativament a una cosa és important, que el cos ens hagi d’avisar de que quelcom no va bé és important.

 

 

Amb el cannabis, s’ha de fer molta atenció a aquests avisos perquè poden estar-nos dient coses rellevants: com per exemple, que els porros no ens són innocus i ens poden desencadenar algún malestar, no només passatger.

 

Si el cervell dona senyals que alguna no li fa bé, seguir fent-la es jugar-se-la massa.