Com explicàvem en una entrada anterior, els porros avisen especialment al nostre cervell quan alguna cosa no està anant bé. Rallades, pors i ansietats mai són una bona senyal. Però també hi ha d’altres avisos físics.

 

Estem parlant de les blanques, les pàl·lides, els blancazos, les grogues… o molts altres noms que se li donen a les lipotímies o sotracs de tensió que poden donar-se amb els porros. Marejos, nausees, mal de caps… també són un recull de símptomes que poden donar-se.

 

 

 

De les pàl·lides es diu que són com un peatge que s’ha de pagar de tant en tant, que no hi ha qui te’l tregui. Que és una forma d’anar-se acostumant als porros i que a la gent “pro” no els hi passa. En resum, que és un malestar que s’ha d’assumir i que per “saber-ne” s’ha de passar per aquí. Fins i tot pot passar que hi hagi qui es rigui d’algú que té una pàl·lida perquè “no en sap”. I això està molt lluny del que és en realitat.

 

Les pàl·lides poden passar quan no s’han fet coses bé, però no té a veure amb haver fumat molt abans i per tant tenir el cos acostumat. A més, ¿des de quan tenir tanta tolerància que ja gairebé ni es noten els efectes és fumar bé? ¿Fumar porros i no sentir res, no fa els porros inútils? ¿En quin sentit és motiu d’orgull?

 

 

Les pàl·lides es donen perquè es pot estar en un baix moment físic, en un baix moment emocional, perquè no s’ha menjat bé, s’ha dormit poc o venim de fer esforços grans que ens han desgastat el cos. També es poden donar senzillament perquè a nosaltres els porros no ens senten bé, per com tenim la tensió, o per altres motius físics.

 

Si algú té una pàl·lida és un avis clar del cos que, com a mínim, alguna cosa no està funcionant en com ho hem fet. Si algú té diverses pàl·lides és un avís claríssim que això de fumar porros, millor ben lluny.