Algunes persones quan se’ls pregunta «Fumes?» responen «Si… però només de festa?». Us sona? A vegades, aquestes persones també comenten que quan beuen alcohol tenen més ganes de fumar. Però, què en sabem d’això? Existeix alguna relació realment entre aquests dos consums?

 

Un estudi recent proposa algunes conclusions interessants sobre aquest tema. Diverses persones expertes afirmen que la gent jove enquestada relaciona el consum del tabac amb el d’alcohol. A més expressen que els agrada més fumar quan prenen alcohol. En aquest estudi que us citem hi han participat joves d’Estats Units d’entre 18 i 25 anys, però pot ser que els resultats us encaixin amb la vostres experiències? Què en penseu vosaltres?

 

 

Segons les expertes barrejar cigarrets i alcohol pot tenir efectes farmacològics combinats que poden generar una recompensa elevada pel que fa a la sensació de plaer, és a dir: augmenta la sensació de plaer. El que vindria a ser la frase que potser algun cop hem sentit «Jo quan bec tinc més ganes de fumar». Si fumeu, heu notat alguna vegada aquesta sensació?

 

Potser us estareu preguntat «per què són interessants els resultats d’aquest estudi?» Doncs bé, aquestes conclusions són importants perquè poden contribuir a buscar més opcions per aquelles persones que volen deixar de fumar. De fet, les persones que només fumen per exemple durant els caps de setmana ho tenen més fàcil per aconseguir deixar de fumar, ja que no es donen els símptomes d’abstinència i a més no hi ha rutines del dia a dia vinculades a fumar.

 

 

Si estem pensant en deixar de fumar, tota aquesta informació ens pot ser molt útil. Per exemple, pot ajudar-nos a reduir el consum de tabac el fet que l’alcohol no sigui el centre quan quedem amb les nostres amistats. Se us acut alguna idea més?

 

Com ja hem comentat moltes altres vegades els riscos d’enganxar-se al tabac són molt alts, tant si fumem de tant en tant com sovint. Això, sumat a totes les substàncies tòxiques que conté, fa que el tabac tingui moltes conseqüències negatives pel nostre cos. Així que si esteu pensant en deixar de fumar i sou de les persones que dieu que només fumeu de festa, ànims! Segur que ho aconseguireu molt abans del que penseu!