Ara sí, ara sí que ha arribat la calor! I ja no és cosa d’una tarda o d’un matí. Les temperatures s’enlairen!

 

Sembla que s’han acabat els ruixats de primavera i les tempestes dia si, dia també. Bones notícies per qui no suporteu els dies de pluja. Per qui us encanta el fred i mirar per la finestra com plou… sembla que ho trobareu a faltar durant una temporada.

 

Amb l’augment de les temperatures arriben les samarretes de tirants, els pantalons curts, la roba fresqueta i les sandàlies. Els primers dies de platja, d’excursions, de piscina, de càmping, de casals i campus, de festa major… I és que no només arriba la calor, per moltes arriben també les vacances d’estiu!

 

Ara bé, amb tantes activitats a l’aire lliure i tanta calor és important que recordem hidratar-nos.

 

 

Com ja sabeu, es diu que el nostre cos està format en un 60% per aigua. Hi ha aigua a l’interior de les cèl·lules, a la sang i als teixits. Per això, hidratar-nos és tan important per mantenir un bon funcionament de l’organisme.

 

Amb l’augment de la temperatura, ja sigui per la calor o per exemple perquè fem una activitat física, el nostre cos sua per poder-se refrigerar. Amb la suor perdem molta aigua i també sals minerals. D’aquí també que ens augmenti la sensació de set. El nostre cos és molt llest i ens demana hidratar-nos! Recordeu però que no s’ha d’esperar a tenir sensació de set per beure.

 

I quina és la millor manera d’hidratar-nos? Doncs bevent aigua, sucs naturals de fruites, sopes i infusions! I fent-ho al llarg de tot el dia.

 

 

Potser us esteu preguntant, i els refrescos? I les begudes isotòniques? I les cerveses? I no ens estranya gens que us ho pregunteu perquè durant aquesta època de l’any es multipliquen els anuncis de begudes suposadament refrescants, però alerta, no confonguem la sensació de frescor amb la hidratació.

 

Les begudes ensucrades com els refrescos, ens poden fer gaudir d’una sensació de frescor. Ara bé, com ja hem explicat altres vegades, un consum elevat de sucres s’associa amb un risc més elevat de patir problemes de salut. Per tant, més enllà del que ens vulguin vendre els anuncis, no és una opció gaire saludable. I alerta amb les begudes isotòniques i les begudes energètiques perquè aquestes també contenen una gran quantitat de sucres afegits, per molt que les empreses ens ho venguin com un producte molt sa.

 

Les altres grans protagonistes dels anuncis d’estiu són les cerveses i altres begudes alcohòliques. Doncs bé, és molt important que sapiguem i recordem que l’alcohol deshidrata. Si, si, no és que no hidrati és que produeix tot el contrari.

 

 

Així, si consumim algun tipus de beguda que contingui alcohol, encara que sigui en un format combinat (mojitos, sangria, vins d’estiu…), és important que no ens oblidem d’intercalar-ho amb aigua per tal d’hidratar el cos. A més, beure aigua ens ajudarà a no fer un consum tant intensiu, ja que si tenim molta sensació de set i no ens hidratem, aquesta sensació no disminueix, pel que segurament es beurà més alcohol i més ràpid del que potser hem previst, el que ens pot comportar malestars diversos.

 

Així que cap dubte, per fer passar la calor, el millor és l’aigua!