• Passar-ho bé!
  • Anar a prendre alguna cosa.
  • Desconnectar.
  • Quedar amb les amigues i després ja veurem què fem.
  • Sortir a tope!
  • Anar a dormir d’hora, demà tenim partit.
  • Beure!
  • Quedar-nos per casa i fer unes partides.
  • Ballar.
  • Concert! És festa major del poble d’aquí al costat.
  • Ja veurem 😉

 

Improvisar és molt divertit, però pensar quin serà el pla per avui en relació a l’alcohol (si volem que hi sigui present o no, per començar) pot ajudar a gaudir més de l’ocasió, a que no acabi de forma inesperada i que no es visquin embolics imprevists.

 

Segurament, de forma més o menys conscient, ja us organitzeu amb antelació les tardes, vespres o nits, pensant per exemple en: a quina hora i quin lloc es queda, què ve de gust fer, a quina hora torneu a casa, quanta pasta us podeu o voleu gastar, amb qui aneu, etc. Però per si hi voleu donar alguna volta més, us proposem algunes idees 😉

 

 

Jo avui no bec. Sortir de festa no és sinònim de beure. Si no bevem alcohol o hem decidit no fer-ho avui, és important que puguem mantenir la decisió tota la nit. D’altra banda, si algun amic o amiga ens ho ha comentat, és molt important que es respecti la seva decisió.

 

Anem al poble del costat, que hi ha festa! Entre tota la colla busquem alternatives a anar en cotxe o motos, segurament trobarem transport públic. Alerta! Els horaris nocturns de tornada també s’han de tenir controlats 😉 Si ens hem de desplaçar en vehicle privat, podem parlar amb alguna persona adulta (mare, pare, tieta…) i demanar-li si ens pot acompanyar. O si condueix algú de la colla tinguem molt present qui agafarà el cotxe aquesta nit i no beurà.

 

Hi ha festa tota la nit! La nit pot ser molt llarga, però a vegades tenim coses a fer l’endemà. Marcar-se uns límits d’horaris pot ajudar a evitar embolicar-se massa. A més, si algú té previst beure alcohol o consumir alguna altra substància, és interessant que recordi que pot haver-hi ressaca.

 

 

Ens veiem després de sopar! Si es té previst beure alcohol, sempre és millor fer-ho amb l’estómac ple. El motiu? Així s’irriten menys les parets de l’estómac i no puja tan de pressa l’alcohol al cap -en forma d’intoxicació- 😉

 

Comprem una mica de tot? A vegades es té previst fer “botellón”. Si es compra l’alcohol de la nit és important recordar que les barreges de tipus d’alcohol i de graus només fan que l’estómac s’irriti més i que la ressaca sigui pitjor. A més, cal que pensem que no totes les persones beuen al mateix ritme ni la mateixa quantitat. Tinguem-ho en compte perquè ningú posi pressió a d’altres, ni pensem que hi ha “una única manera” de fer les coses!

 

I si algú no es troba bé? A vegades es parla poc de situacions i nits que es compliquen. Parlar-ho abans de que algú s’hi trobi pot ajudar a trobar maneres per evitar-ho o preveure com afrontar-ho.