Amb l’objectiu de beure alcohol el més ràpid possible, passar l’estona o competir sobre qui beu més, hi ha qui juga a jocs en el que l’alcohol és el protagonista.

 

El parxís, el joc de la oca, les cartes, jocs amb daus, ruletes d’accions, “jo mai mai”, les pel·lícules, veritat o mentida… Inclús jocs de respondre preguntes, d’endevinalles… amb i sense el mòbil! Us heu fixat que no deixen de ser jocs als que potser heu jugat en molts altres moments (sense alcohol)?

 

 

Poc tenen d’especial aquestes competicions, però sovint se’n diu (quan són amb alcohol) que ens ajuden a passar l’estona, a riure, a conèixer gent… Però, sempre és així? Pot ser que amb aquests jocs sigui més fàcil passar-se?

 

Cal tenir en compte que a través d’aquests jocs es beu alcohol de forma bastant ràpida i es fa molt més difícil controlar les quantitats que es beuen, pel que és més fàcil passar-se. És a dir, beure més del que s’havia planejat o del que normalment es fa.

 

 

Com ja hem explicat molts cops, no totes les persones que decideixen prendre alcohol ho fan al mateix ritme ni en les mateixes quantitats. I és important conèixer i respectar aquestes diferències. Cada persona és diferent i si decideix beure ho ha de fer tenint en compte els seus ritmes, com es troba quan pren alcohol, la seva salut… Però també el seu estat d’ànim.

 

L’alcohol no només afecta aptituds mentals (com l’atenció) o psicomotrius (com l’equilibri.) També pot afectar-nos anímicament, contribuint potser a la desinhibició (en poques quantitats), o a potenciar la tristor o fer que la persona no sigui conscient d’alguns riscos.

 

De fet, es diu que l’alcohol és una substància que enganya, perquè allò que passa o vivim ens pot sembla una cosa i n’és una altra, de fet en aquesta pàgina web ho expliquen molt bé.

 

 

Si no volem que la nit acabi abans d’hora o que es donin riscos que volem evitar, el millor es regular el consum i evitar beure de forma molt intensiva.

 

Als jocs hi podem jugar igualment, però potser ens ho podem currar i buscar premis o penyores més originals que un xupito o un cubata 😉