Hi ha nits i nits… Nits que tenim molt clar on, com i quan comencen i acaben; nits que de sobte són extremadament avorrides; nits en que la improvisació és el millor que podríem haver planejat; nits divertides amb la gent de sempre; nits en que coneixem gent nova; nits tranquil·les; nits mogudes. I després hi ha NITS amb Majúscules.

 

La nit de Cap d’any és una d’aquestes nits amb Majúscula. És una nit especial i per la majoria de gent una nit amb expectatives de convertir-se en una gran nit. Sopar amb gent que ens cau bé i que estimem, el raïm, les campanades i la festa.

 

teens-cooking

 

A vegades però, ens pot atabalar que sigui una nit “tan” especial?

 

Dies abans comencem a pensar què farem, on anirem a celebrar-ho, quina roba ens posarem… A vegades decidir tot això no és fàcil!

 

Un grup punk? Música per ballar? Un concert hardcore? Un DJ de techno berlinès? Els grans èxits del darrer any? A totes les colles d’amics i amigues hi ha persones a qui els agrada un estil de música o un altre. No sempre ens agrada tot. Ara bé, per una nit a l’any potser podem adaptar-nos a coses que ens agraden a totes o buscar un lloc amb música variada on tot el grup estigui a gust. I si punxem nosaltres?

 

On anem? A casa d’algú?  Al pavelló d’esports? A una discoteca? A vegades no hi ha cap casa on puguem cabre-hi totes, a vegades no tenim l’edat per entrar a una discoteca o no ens agraden les gran aglomeracions del pavelló. Potser podem buscar un espai on sentir-nos còmodes, potser ens sorprèn un espai autogestionat o potser ens ve de gust anar a una festa popular on no cal comprar entrades a preus desorbitats, ni deixar fora a un amic o amiga que encara no ha fet els 18 anys o què no pot pagar el preu de l’entrada. Inclús córrer el risc que no ens deixin entrar per qualsevol cosa.

 

Què em poso? M’he de comprar roba expressament? A totes els persones ens agrada sentir-nos guapes. Però que no ens enganyin tants anuncis, la naturalitat també és atractiva! Una cosa és vestir-nos amb roba especial perquè ens fa il·lusió i l’altre és que ens hi sentim obligades. Gaudim de la nit i que cadascú vagi com li vingui de gust!

 

fiesta-discoteca-adolescentes

 

A vegades, la nit de Cap d’any, és també una nit que s’associa a les grans borratxeres i al descontrol. Però això no vol dir que hagi de ser així o que passar-ho bé passi només per això. Ara bé, si tenim pensat beure alcohol ens anirà millor si pensem quin pla tenim, com tornem a casa, quins límits d’horari i diners tenim, com ens trobem avui i tot el que comentem a Beure alcohol o no?

 

Si tenim pensat fumar porros, perquè habitualment ho fem, ja sabem que el millor és que només siguin unes calades. I sobretot, Si no t’agrada o no se’t posa bé –físicament o de cap–, no continuem fumant. Si tenim tendència a menjades de cap i que aquest jugui males passades, estiguem alerta! Fumar porros pot provocar que tinguis alguna crisi forta. Així que en cas que pateixis algun trastorn de tipus psicològic, no fumis porros. Si n’has fumat i el teu cervell t’ha donat algun avís (ansietat, por, ratllades…) no ho tornis a fer: és jugar-se-la massa! I si en vols saber més, trobaràs algunes coses interessants a Fumar porros (o no).

 

I recorda que si et vols estalviar totes aquestes històries, ja saps que el millor és no consumir.

 

A vegades podem tenir la sensació que Cap d’any ha de ser la nit més bèstia de l’any, però com d’altres nits ens pot venir de gust beure, fumar (o no).

 

Així que i si ens muntem un cap d’any a la nostra manera? Un cap d’any on tota la gent de la colla s’hi senti a gust i ens ho passem bé?

 

Bon 2017!