Avui és el dia internacional conta l’LGBTfòbia o també, si ho preferiu, contra l’LGTBIQfòbia. És un dia (com haurien de ser la resta) per mostrar el rebuig a la discriminació (i altres formes de violència) contra les lesbianes, gais, persones trans, bisexuals, intersex… o dit d’una altra manera, per raons d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

 

Pel que fa a les drogues, no hauríem de fer una entada específica en un dia com avui, ja que el desig o l’expressió de cadascú no hi te res a veure; però com la lesbofòbia, la transfòbia, l’homofòbia… funcionen en el nostre dia a dia, per desgràcia, està be pensar-hi per veure com pot interactuar en alguns contextos, com pot ser el de festa, o el sortir i lligar.

 

 

 

Potser si ets gai, lesbiana, bi o trans, la història se’t pot fer més complicada, ja que algunes coses costen més (per desgràcia el món encara és així!) quan no ets heterosexual:

  • Et pot semblar una necessitat desinhibir-te més. I no ho hauria de ser!
  • Tens més riscos i estàs més exposat o exposada a gent que no respecta, inclús que discrimina o violenta.
  • Pel mateix fet, potser et preocupes més de la teva intimitat i de que es conegui o no la teva identitat, orientació o preferència sexual.

 

I aquestes coses ens poden provocar més angoixa. O que el beure o fumar se’ns escapi de les mans amb més facilitat!

 

Recordem que hi ha un problema, i és de qui no accepta que la resta expressi la seva forma de ser lliurement.