Drogues i noves amistats, noves amistats i drogues… són coses que poden tenir relació? Hi ha qui diu que no i hi ha qui diu que si (bastanta gent, de fet), així que anem afer algunes preguntes per pensar-hi:

 

Començo a fer coses noves, així que també busco amistats noves que tinguin els mateixos interessos?

 

Amb l’alcohol, o amb els porros, és important què fan els demés? És important fer-ho en grup?

 

Si vaig amb un nou grup de gent, acostumo a fer el que fa la majoria o em mantinc en el que vull fer? Una barreja de les dues coses? Sempre em ve de gust el que fa la majoria? A vegades improviso i no sempre tinc clar si em ve de gust o no?

 

Crec que hi han grups que molen més, perquè fan coses més “al límit” o més “divertides”? I quines són realment aquestes coses?

 

Vaig amb un grup diferent depèn del que em vingui de gust fer? Hi ha amb qui surto per beure, hi ha amb qui faig teatre, o escalada?

 

No els hi explico a un grup d’amics i amigues el que faig amb els altres? No s’entendrien? No m’entendrien?

 

amistatss

 

Començo a deixar col·legues de sempre per a noves amistats, per coses com beure o fumar?

 

Si les meves amistats no tenen previst consumir, busco gent que si ho farà i deixo altres plans?

 

Em quedo a soles amb gent que conec poc, perquè també estan consumint i segur que ens entenem? La festa ens uneix? Què més ens uneix?

 

Fins a quin punt conec a gent amb la que només quedo per fumar porros? A més de compartir alguns moments divertits, compartim també els moments que no ho son tant?

 

on_friendship

 

Potser si les amistats tenen un paper molt important a la nostra vida, també el tindran amb les drogues? I això què significa per a nosaltres? I per a les nostres decisions?

 

Potser, en un grup d’amistats, el que és important és que siguem tots iguals, o és important que sigui un espai on les diferències ens facin sentir bé? És un lloc on tothom ha de fer el mateix, o és un lloc on sentir-se bé fent les coses també de maneres diferents?