Podem tenir la sensació que aquests dies les “pantalles” ens estan salvant la vida, i en certa mesura, és cert. Estan sorgint iniciatives imprescindibles gestionades a través del mòbil, ens permeten mantenir el contacte amb les nostres persones estimades, ens faciliten seguir al dia amb les tasques de l’institut, podem organitzar el nostre oci al voltant de reptes que ens diverteixen, sèries interessants, mems que ens fan riure…

 

 

 

 

També per totes aquestes coses meravelloses que estan passant, i totes les coses positives que tenen les pantalles, és més important que mai que en fem un ús que ens faci sentir bé, en tots els aspectes.

 

A vegades, en situacions on estem desorientats/des o desmotivats/des, la “pantalla” és el recurs més fàcil i el més automàtic… però passar-hi tantes hores connectats i connectades pot afectar-nos de maneres que no imaginem, especialment en un cas tan excepcional com un confinament. Precisament en aquests moments, és quan som més vulnerables i tot el que fem o passa al nostre voltant té un impacte més fort en el nostre estat d’ànim i les nostres emocions.

 

Són dies molt estranys; circulen constantment informacions que són inexactes o falses, amb objectius molt diversos, passem moltes hores connectades i amb la sensació que no aprofitem el que estem fent o que els hores són totes iguals, al final del dia ens sentim cansats/des però potser també amb nervis, amb mal de cap…

 

 

 

 

Precisament en dies com aquests, és important poder dedicar-se estones de desconnexió de les xarxes, de les informacions constants, de la saturació dels grups de missatgeria plens a vessar de missatges sense contestar. Apagar una bona estona el telèfon cada dia, treure les dades algunes hores, pensar prèviament quins continguts volem veure abans de navegar sense rumb… són recomanacions que ens faran passar els dies molt millor del que ens imaginem. Proveu-ho un dia, i ràpidament notareu petites millores!

 

Dedicar una bona estona a altres activitats com llegir en paper (aquells còmics o llibres que sempre tenim pendents), entretenir-nos creant i dedicant temps a aquella afició per la que mai tenim hores (fent “manualitats”, peces artístiques amb materials reciclats, cosir el nostre cosplay, experimentar amb els instruments, posar en pràctica receptes pròpies, etc.), participar a la xarxa de suport del nostre barri o donar un cop de mà als veïns i veïnes que estan en situacions més complexes que la nostra, o tantes altres coses com se us acudeixin, són idees que també ens poden salvar la vida aquests dies.