Hi ha qui podria pensar que el tema d’afegir refrescos o altres begudes a l’alcohol és una forma casolana de fer combinats imitant els que serveixen als bars, o fent versions low cost de cocktails que es veuen a les series, i que tant de moda es posen durant l’estiu a es diferents festes o esdeveniments, per a fer-hi diners.

 

Tant els combinats com els còctels tenen molts anys d’història, no són una novetat. Però el que els caracteritza és que tenen una forma concreta de preparar-se, amb unes mesures i uns ingredients concrets, i que com a tals tenen nom.

 

Però una de les raons principals per barrejar l’alcohol amb d’altres begudes, especialment ensucrades, té el seu origen a la coneguda com a Llei Seca dels Estats Units d’Amèrica; es va tractar d’un període on l’alcohol es va considerar una droga il·legal i es va prohibir el seu consum. Això va fer que la seva producció també fos il·legal i que la gent en prengués de forma clandestina.

 

 

Així, com sovint els alcohols eren de molt mala qualitat i pitjor sabor (generalment inclús amb més riscos encara per la salut), es va popularitzar el fet de barrejar-los per a dissimular-ne el mal gust. Per això s’hi afegien coses dolces o àcides per a enganyar el paladar.

 

És una mica semblant al que passa ara? Pot ser que a les persones realment no els hi agradi el sabor de l’alcohol i estiguin buscant una manera de disfressar-lo? Si és així, per què beure alcohol en general?

 

 

I si no és això i el  que agrada són realment els còctels, n’hi ha desenes de varietat sense alcohol que són una opció genial si ve de gust posar-se a experimentar!