Al voltant dels porros, així com també passa amb l’alcohol, sovint hi ha molts mites.

 

Un dels que més es repeteix és: Si una persona té una pàl·lida li hem de donar sucre. Sucre? O coses dolces? Doncs bé, alerta! Aquest mite és fals! I a més a vegades genera confusió. A continuació procurem aclarir-ho.

 

Què és una pàl·lida o una blanca? Les persones que fumen porros es refereixen amb aquests o d’altres noms al que realment és una lipotímia o baixada de tensió. Aquesta es pot patir tant quan es consumeix marihuana com haixix. De fet, si es barreja cànnabis i alcohol, pot ser inclús més fàcil que és doni; així que ja sabeu, com sempre comentem és millor no barrejar.

 

 

Com us explicàvem en aquest post, si una persona té una lipotímia, vol dir que la tensió li ha baixat i que no li està arribant suficient sang amb oxigen al cervell. Si ens trobem amb una situació en la que una persona té una lipotímia, el millor que podem fer és estirar-la amb cura a un lloc tranquil, ventilat i en que no es pugui fer mal, i agafant-la pels turmells pujar les cames 45º. Així la sang tornarà a circular, en especial cap al cervell i es recuperarà abans.

 

És molt important no donar res per menjar ni beure a la persona fins que aquesta no estigui recuperada. A vegades ens entra el neguit i volem anar massa de pressa i fer-ho tot alhora. Un cop estigui recuperada i ja no estigui estirada li podem oferir aigua. O altres coses per beure, evidentment que no tinguin alcohol.

 

 

La lipotímia doncs, no és una baixada de sucre, com moltes persones creuen equivocadament. Així que millor evitem donar sucre just mentre està succeint. Després de recuperada, pot menjar si li ve de gust sucre o altres coses. Hi ha qui recomana, sent que es tracta d’un tema de tensió, donar justament el contrari, algun producte amb sal, com per exemple unes patates xips, o altres menjars tirant a salats.

El més important però, és intentar anar coneixent el nostre propi cos i estar atents i atentes a com reacciona davant del consum de les substancies que hem decidit consumir.