Ara que poc a poc anem recuperant les sortides al carrer, la possibilitat de trobar-nos amb amics i amigues, de recuperar algunes de les activitats (offline) que havíem deixat de fer… es possible que ens tornem a trobar en algunes situacions on les drogues són una mica més a prop…

 

Si no en consumin i no tenim la intenció de consumir-ne, això que ens estalviem, ja que no hem d’afegir mesures de seguretat extra a les que ja estem tenint en el nostre dia a dia. Recordem que seguir les indicacions per a cada fase i per al nostre municipi o ciutat és molt important!

 

Però si estem pensant en com fer amb el tabac, l’alcohol o els porros, hem de tenir en compte unes quantes coses que ens poden ser d’ajuda.

 

 

 

La idea general és no compartir. Si estem amb d’altres persones, no compartim cigarretes, vapejadors, porros o pipes de cap tipus, però tampoc compartim gots, ampolles o llaunes. Sigui tabac, sigui alcohol o sigui cànnabis, posa atenció en tocar només allò que prendràs en el moment i planteja’t si estas fent servir guants, quan posar-te’ls i quan treure-te’ls (si hem fet servir guants per fer alguna altra cosa, no agafis amb ells res que després et posaràs a la boca). Pensa que si poses atenció al moment, no hauràs de pensar després què has estat tocant i què no per les següents ocasions, i podràs repetir la mateixa manera de fer sense rallar-te.

 

I cuida la higiene en tot el procés. Sempre que puguis renta’t les mans (amb sabó) o fes servir gel hidroalcohòlic abans i després de tocar cigarretes, llaunes, etc. Procura netejar bé també allò que facis servir que sigui teu (els gots, les llaunes, les pipes) i desinfecta els estris que faràs servir especialment si no saps si d’altres persones els han tocat (des d’un encenedor, a un grinder).

 

 

Pot semblar una mica excessiu, però si agafes la rutina de fer-ho, et serà fàcil! I així no et ratllaràs després pensant què hauries d’haver fet d’una altra manera.

 

I repetim com sempre, la millor manera de no tenir riscos consumint és no consumir (encara més en la situació actual), però si s’està pensant en consumir igual, hi ha moltes coses que es poden fer per a tenir els menors riscos possibles, per a un/a mateix i per a la resta!