Antibiòtics, ibuprofèn o paracetamol, entre d’altres, són aliats comuns en època de refredats o virus diversos.

 

És important prendre aquests medicaments només quan és necessari i quan ens els recepten. Per exemple, tot i que el paracetamol és un medicament comú, prendre’l habitualment pot generar problemes, així que millor consultar a una especialista 😉

 

Però, i si prenc medicaments, puc beure alcohol?

 

Primer, si estàs prenent medicaments és que no estàs al 100%, llavors sempre serà millor no prendre res (ni alcohol, ni porros, ni tabac). Recupera’t i després ja tindràs temps per a fer altres coses!

 

teen_allergies

 

Tot i això, la resposta de si es pot barrejar alcohol i medicaments és: depèn.

 

Per norma general, la interacció de medicaments i alcohol pot fer que el principi actiu del medicament “funcioni” menys o bé que s’augmenti la possibilitat de partir els efectes adversos (la llista que cada medicament té de possibles efectes “secundaris”) propis de cada substància. Com molts medicaments passen es metabolitzen al fetge, com l’alcohol, o afecten a l’estómac, és millor evitar les barreges.

 

Aquest seria el cas de l’ibuprofèn; la barreja es desaconsella per norma general, però no es coneix que ocasioni problemes greus. Per contra, amb el paracetamol, s’ha d’anar molt en compte; no barregeu perquè pot ser més perjudicial (en aquest cas també per als ronyons) i espereu diverses hores entre mig si voleu prendre una cosa i l’altra.

 

Amb els antibiòtics, dependrà de quin tipus són; n’hi han alguns que no tenen excessiva interacció i n’hi ha d’altres que sí i s’ha d’anar amb cura.

 

En resum, llegiu el prospecte del medicament! Llegiu-lo sempre, però amb més motiu si teniu dubtes. Allà us ho explicarà tot 😉

 

medicaments