Tornar a l’institut és sempre emocionant; hi ha qui ho viu amb il·lusió i d’altres amb nerviosisme, però sempre és una data que no deixa indiferent. Haurà canviat molt la gent durant l’estiu? Hi haurà alumnes nous? Com seran les noves matèries d’aquest any?

 

Passats aquests primers dies, la sensació de rutina torna poc a poc.

 

 

Hi ha qui diu que les rutines són bones; tenir les coses pautades ens permet poder-nos organitzar millor el temps i aprofitar-lo. Per al nostre cervell, és eficient i ens permet no gastar energia en coses innecessàries i així poder-lo dedicar a d’altres!

 

Però a vegades la rutina pot fer-se avorrida.

 

Si n’abusem, el nostre cervell s’acostuma a fer sempre el mateix i va perdent la capacitat de cercar alternatives; perdem el que se’n diu “flexibilitat cognitiva”. No només podem avorrir-nos, sinó anar perdent creativitat i capacitat de resoldre situacions de maneres alternatives.

 

Així que animem-nos a fer les coses una mica diferents cada dia, és fàcil! Podem anar canviant de ruta per anar a l’institut, alguns dies caminant, alguns dies en bicicleta. No cal que juguem cada tarda amb e-jocs de consola, podem provar coses noves com dibuixar, tocar un instrument o cuinar una recepta nova per sopar. Podem fer plans diferents per als caps de setmana, planificar excursions, visitar llocs nous.

 

Podem fer del dia a dia un recull de petites aventures 😉