Poc a poc anem tornant, després d’unes vacances que sempre es fan una mica curtes, a les nostres rutines més habituals. Ens comencem a preparar per un nou curs, potser un nou centre, uns nous estudis, unes noves amistats, o per retrobar-nos amb companys i companyes que fa temps que no veiem…

 

A l’estiu, si hem marxat de vacances, si hem anat a festes majors, si hem fet alguna festa perquè tenim menys obligacions que durant el curs… potser ens hem trobat amb algunes substàncies i hem tingut algunes experiències noves.

 

Amb les drogues, les experiències noves poden ser molt variades: estar en alguna festa i trobar-nos que alguna amistat s’ha passat amb l’alcohol i haver d’encarar-ho, haver-nos trobat en situacions en les que ens ha costat dir que no al tabac perquè estàvem amb gent que no coneixíem gaire, que algú proper insisteixi en fumar porros encara que se li posin malament…

 

 

Tenim la idea que quan es comença a experimentar amb les drogues, cada cop se’n sap més… i això no ha de ser sempre així: a vegades, quan més a prop estem, més experiències acumulem o més sabem d’una cosa, ens sorgeixen més i més preguntes. Ens adonem que les coses no són senzilles, que per a cada persona poden ser diferents, que en diferents situacions canvia com fem les coses o com volem fer-les. Ens adonem que hem de prendre decisions de forma constant.

 

Així que us convidem a que no deixeu de reflexionar-hi, de donar-hi voltes, d’informar-vos. Us convidem a seguir aprenent, a canviar aquelles coses que no ens agradin o no ens facin be, a trobar noves maneres d’encarar el que va passant al nostre voltant. Individualment, amb les amistats, amb la família… com vulguem.

 

 

Us  convidem també a seguir llegint el blog per seguir aprenent coses, resoldre dubtes o pensar noves maneres de fer, al menys en el que es refereix al tabac, l’alcohol i els porros 😉 I potser moltes altres coses!