Què succeeix al cos d’algú quan beu alcohol? Què significa pel nostre cos emborratxar-se?

 

Segurament moltes de les coses que us podem explicar ja les coneixeu, però potser d’altres no… així que aprofitem per trencar alguns mites al voltant de l’alcohol 😉

 

Un cop l’alcohol s’introdueix al cos en forma de beguda, el nostre organisme experimenta molts efectes. Alguns són bastant evidents, com per exemple l’alteració de les percepcions o del moviment -> Això ens passa perquè afecta al sistema nerviós central (això és el cervell, la medul·la espinal…).

 

 

 

Però quin recorregut fa per l’organisme? A quins òrgans afecta i com? Intentem seguir-ne la pista!

 

A l’estomac és on s’absorbeix més ràpidament l’alcohol, tot i que si no s’ha menjat hores abans (mala idea!) no s’hi atura massa i passa directament a l’intestí prim. És a través de les parets estomacals i les intestinals que passa a la sang i així es transportat a la resta d’òrgans -> El cos identifica l’alcohol com una substància que considera tòxica i que cal eliminar.

 

 

El fetge treballa per facilitar l’eliminació de l’alcohol -> Des d’aquest òrgan s’absorbeix gran part de l’alcohol i es va descomposant en substàncies més senzilles (és el que coneixem per metabolització de l’alcohol) i fàcils d’eliminar per la resta del cos.

 

Els ronyons s’encarreguen d’eliminar substàncies considerades tòxiques que hi ha a la sang (en el cas que estem parlant, de l’alcohol). Per fer-ho utilitzen molta aigua -> Per això a vegades es tenen tantes ganes de fer pipi. I també per això és important hidratar-nos, ja que tot i que el nostre cos intenta evitar que ens deshidratem amb algunes hormones, la interacció d’aquestes amb l’alcohol fa que perdem aigua encara més ràpid.

 

 

En el cervell, l’alcohol fa que l’activitat neuronal disminueixi -> Uuuups. Això es converteix en descoordinació dels moviments, reflexes més lents i d’altres afectacions. També es poden sentir emocions molt canviants. A més, augmenta la segregació de dopamina, d’aquí que hi hagi moments que pugui semblar que ens sentim més eufòriques. I també tenir algun blackout o fins i tot altres complicacions, si es segueix bevent.

 

Tot això i moltíssimes més coses ho explica «La hiperactina» us compartim un dels seus vídeos.

 

 

Conèixer com funcionen els cossos ens pot donar moltes idees per pensar o repensar si beure o com beure. No oblidem però, que cada persona és diferent i que com sempre diem el millor és conèixer el nostre propi cos i prendre decisions tenint-lo en compte 😉