Una de les coses que sempre hem de tenir al cap amb les drogues, legals i il·legals, és que tenen a veure amb els diners (sembla obvi que ho diguem, eh?). Amb el tabac està clar, amb l’alcohol cada cop més, però és que amb la resta, també!

El primer de tot és saber que, la millor manera de que no ens enredin, és no consumir 🙂

 

Però si tenim al cap provar alguna cosa, estiguem atents i atentes; no tothom és així, però tinguem els sentits posats per a que no ens “colin” alguna història.

 

Posem per exemple el tabac: a les tabaqueres no els hi interessa que sapiguem què porta el seu producte, i llavors ens inflen el cap amb que serà una gran experiència (ens farà veure més grans, que en sabem més de la vida, etc.), per a que no hi pensem. Però és que això pot passar també amb els porros! Si a la pregunta de “com és aquesta maria?” ens responen coses de l’estil “fliparàs”, “mola molt”, “tu prova i veuràs”… ens estan donant alguna informació? O ens estan despistant?

 

passar_porro

 

I de la mateixa manera que a una botiga de roba (o de qualsevol altre cosa, que no sigui un comerç ètic) procuraran i ens animaran a que comprem més d’un producte, anem en compte amb propostes d’aquest estil: “ei, ara que ve el cap d’any, potser has pensat en provar alguna cosa més?”.