Finalment ha arribat l’estiu, i un de molt desitjat! Però hi han coses que potser no són com voldríem…

 

S’han anul·lat algunes activitats com camps de treball o les festes majors tal i com s’han fet d’altres anys, o d’altres plans com viatges no s’han pogut concretar per limitacions ens els desplaçaments, o perquè ja no és un bon moment per a fer algunes despeses econòmiques en l’oci.

 

De contrapartida aquest estiu, molts ajuntaments i entitats, s’ofereixen activitats de lleure educatiu, es faciliten mesures per a realitzar activitats esportives o es fan  festes majors en un format més “petit”. Feu una ullada a allò que ofereixen al vostre poble, barri o ciutat, que potser us emporteu alguna sorpresa xula i us sorprèn!

 

 

 

 

Però d’altra banda, potser és un bon moment també per autogestionar-nos l’oci o el lleure! I fer-ho d’una manera creativa! Qui diu que només es pot passar l’estona a casa jugant a videojocs? O fent-se fotos per a l’insta o fent tiktoks? O només anar al parc a fer “botellón”? O que aquestes són les úniques coses que fan els i les adolescents? Hi ha tantes coses per fer com imaginem!

 

Si us queda l’espineta d’organitzar alguna sortida o estada, feu una ullada a la Xarxa d’Albergs! Si voleu aprendre a fer alguna cosa nova, cerqueu persones que puguin compartir aquest interès i organitzeu-vos per a dedicar-hi algunes hores a la setmana! Si us agrada alguna activitat física específica, proveu de fer un grup (de coreografies, d’escalada, de curses de fons…) al vostre poble a través del boca a boca o les e-xarxes! Si sou fans d’algun fenomen online, proposeu a la gent propera “desvirtualitzar-vos” i aprofitar per trobar-vos també físicament! Si teniu inquietuds artístiques, apropeu-vos a les entitats culturals que tingueu a prop per a compartir-les amb d’altres!

 

 

 

 

Podeu triar el que més us agradi de la llista, podeu fer-ho tot i podeu seguir-hi sumant idees!

 

Hi ha horts on col·laborar al vostre municipi? Us agraden les caminades per la natura? Us podeu sumar a les xarxes de suport mutu que encara estan fent feina amb les persones en situacions complexes després del confinament? Sempre heu tingut ganes de provar esports de platja? Heu pensat a fer un voluntariat? Col·laborar en algún refugi d’animals?

 

Aquest estiu, ens podem organitzar i autogestionar per a fer tantes coses com vulguem! Només recordeu: poseu-vos la mascareta, renteu-vos les mans i mantingueu les distàncies (només les físiques)!