“Hi haurà Sant Jordi aquest any?” Des de fa setmanes hem sentit o ens hem fet aquesta pregunta. I no és estrany. Segurament el 23 d’abril és el dia que assenyalem més ràpid a l’agenda, només començar el curs, això sí, després de marcar totes les vacances 😉

Curiosament, Sant Jordi és un diada en el que cada any acabem repetint frases com “Sant Jordi hauria de ser festa per poder passar-nos el dia passejant!” “No és festiu, avui? No ho entenc…”. I és que el 23 d’abril a part de ser un dia en el que ja ens atrevim amb la samarreta de tirants o els pantalons curts, el que volem és passar-lo al carrer.

Tornant a la pregunta… “Hi haurà Sant Jordi aquest any?” doncs sí, i tant! I ja ha arribat. Però és diferent, com moltes de els coses que estem vivint des de fa unes setmanes.
La imatge de Sant Jordi que segurament compartim, és plena de carrers bullint de gent amunt i avall, parades, recitals a l’institut, llibres que fan olor a nou, roses i rosers per regalar ( o per vendre pel viatge de final de curs), “stories a insta”, recomanacions de llibres, selfies amb la colla… Però és cert que aquesta no és la imatge d’avui. Avui no podrem sortir al carrer, trobar-nos amb gent per sorpresa, remenar llibres, penjar cartells a l’institut, vendre o regalar roses o anar de plaça en plaça amb les nostres amistats. És cert, com també és cert que això ens faci sentir nostàlgia, tristesa o un munt de ganes de retrobar-nos. Si en algún moment aquestes emocions ens aclaparen, et recomanem que facis una ullada a aquest post per a agafar algunes idees!

 

 

 

 

Però, és Sant Jordi no? Hem quedat que sí… I si fem una ullada a les xarxes socials, veurem que hi ha moltíssimes iniciatives per d’aquesta una diada també memorable i positiva! Des de canals institucionals a petites iniciatives de barri i veïnat. N’hi ha per triar i remenar! Moltes llibreries petites o de barri (quin tresor tenir-les!) ens estan fent inclús propostes per a que puguem comprar llibres, fer-ne una tarjeta regal per fer arribar a la persona que vulguem i fer-los arribar (o pasar a recollir) després del confinament: així no cal que comprem a grans empreses, que es realitzin enviaments innecessaris en aquest moment tant delicat, o que es posin en risc treballadors i treballadores fen aquests repartiments!

Però també hi ha moltes opcions per a fer un Sant Jordi sense pantalles i descansar una mica de tanta activitat online!

Canviem les parades del carrer per les estanteries de casa! Sincerament, és difícil que haguem llegit tots els llibres que tenim, així que fins i tot potser m’emporto una sorpresa i trobo una joia!

 

No podem regalar un llibre nou… Però i el meu llibre preferit? Mai havia pensat que li agradaria tant a la meva germana petita!

 

 

 

 

Mai m’he assegut a escriure un conte, un relat, una poesia… potser avui és el moment de fer-ho!

Si avui pogués sortir em compraria 4 llibres! Com dèiem, avui pot ser un bon moment per recordar-nos de quines llibreries hi ha al nostre barri o poble i dins de les que ens volem perdre un cop puguem sortir de nou als carrers. Reservem part d’aquest esperit per quan arribi aquest moment!

Una altra idea? Aprofitem a fer una bona llista de llibres que ens agradaria llegir. O amb els que hem gaudit llegint. Enviem a les nostres amistats alguna recomanació? Els hi podem enviar recomanacions personalitzades!

D’acord, no, no és el mateix… però i si truquem o fem una videotrucada a aquelles persones amb qui ens ve de gust compartir una estona? Dediquem un temps de qualitat a connectar-nos per a cuidar les nostres e-relacions, per poder també desconnectar altres estones.

O senzillament, dediquem-nos una estona a apagar tot el que hi ha al nostre voltant i a centrar-nos i gaudir de la lectura!

I recordem que una cosa que segueix igual… seguim repensant Sant Jordi! Rellegim i reescrivim la llegenda, la tradició de a qui es regala un llibre o una rosa!