Caminem de casa fins a l’institut creuant tot el barri; ens aturem a una plaça a xerrar o a passar l’estona amb les amigues; baixem al parc a patinar; traiem a passejar el gos a prop de casa; pugem quatre carrers per comprar el pa del sopar; anem a donar un volt en bicicleta; ens trobem a una plaça per ballar i escoltar música; fem esport; gaudim d’un concert; llegim un llibre o una revista; participem de les festes; coneixem persones; reivindiquem idees; i un llarg etcètera.

 

Si ens hi aturem a pensar, molts moments de la nostra vida passen a l’espai públic i és important que cuidem els espais perquè totes les persones ens hi puguem sentim còmodes.

 

Els usos que fem dels espais públics poden variar condicionats pel moment (si és matí o tarda, entre setmana o cap de setmana, de dia o de nit, estiu o hivern), l’edat, el gènere i moltes altres variables.

 

 

Tot i que aquests dies fa molt fred i potser fa mandra estar al carrer, aviat arribarà el bon temps! I amb el bon temps segurament canviarà l’ús que es fa de les places, els parcs i els carrers, totes les persones tenen més ganes de fer-hi vida.

 

Algunes persones joves quan arriba el bon temps, comencen a gaudir del carrer, de les places i els parcs també al vespre i a la nit, allargant així les hores i els moments a compartir amb amigues i amics. A vegades en aquestes nits s’acaba organitzant el que moltes persones anomenen un “botellón”.

 

El “botellón”, com ja sabeu, és controvertit per diverses raons, però és important tenir en compte algunes coses, com que en molts municipis no és legal beure begudes alcohòliques al carrer. Això pot significar multes. I alerta! Això és independent de l’edat que tinguem.

 

 

Una altra cosa important a tenir en compte és el fet que el “botellón” pot generar molts residus: ampolles, bosses, gots, plàstics… I que si tots aquests residus es queden per la plaça o el parc, no només poder generar incomoditats, sinó també riscos com talls amb el vidre.

 

És cert que no sempre tenim just a tocar un contenidor de reciclatge, però també és cert que no estarà gaire lluny. No es tracta de carregar les ampolles tota nit la amunt i avall,  simplement d’apilar-les en una bossa i porta-les fins als contenidors de reciclatge que ens trobem de camí a casa o als altres espais on ens movem ;P

 

Segurament ja hi heu pensat en tot això que us comentem avui i no us ve de nou, potser fins i tot sou previsores i porteu una bossa de plàstic per quan marxeu recollir-ho tot, o potser heu trobat idees encara més originals 😉