Quan parlem d’alcohol, les barreges sempre són una mala idea!

Però no només la barreja entre diversos tipus d’alcohol: ara prenc una birra, ara hi ha algú que m’ofereix un xupito de colors, ara bec d’aquell combinat o “cubata” que no sé què té… Així no només s’agafa una borratxera pitjor, on probablement ens acabarem fent vomitar o fet-nos passar una ressaca terrible, sinó que es castiga el cos molt més: és com si li canviéssim les marxes al cotxe sense ordre ni sentit, ens el carreguem si no anem amb compte.

Hi ha una altra barreja especialment perillosa quan parlem d’alcohol, i és barrejar-lo amb begudes (que es fan dir) energètiques. Barrejar un depressor com l’alcohol i un estimulant com aquestes begudes ens pot portar més d’un mal de cap, perquè els efectes no es contraresten, sinó que s’emmascaren. És a dir, la percepció d’aquests efectes es distorsiona i es poden agreujar ja que no controlem gaire què passa.

 

redbull

 

A vegades sembla que s’exagera, però és un tema seriós. Per exemple, un estudi del 2012 va mostrar que les persones que acostumen a combinar begudes energètiques i alcohol són un 600% més propenses a patir taquicàrdia i un 400% més propenses a experimentar tremolors, irritabilitat i insomni.  Pufff…

Un altre exemple: ja sabíem que l’alcohol no hidrata, més aviat al contrari, deshidrata; el sucre i la cafeïna de les begudes energètiques són a més molt diürètics. Així que farem molt de pipi però no estarem reposant gens de l’aigua que perdem. Això ens pot fer trobar malament a la nit i pitjor encara al matí.

 

64888

 

Si decidíssim prendre alcohol, la única barreja bona és alternar-lo amb aigua o sucs naturals per a prevenir la deshidratació!