Les begudes isotòniques són un conjunt de begudes de les que destaquen les propietats rehidratants. Són diferents a les begudes energètiques (aquí trobaràs una entrada interessant sobre aquestes) i a les estimulants ja que, en principi, la seva funció és reposar les substàncies perdudes durant l’activitat física.

Ara que ve la calor i que el nostre cos ens demanarà hidratació de forma més constant, està bé que tinguem clar que no totes les begudes tenen els mateixos efectes!

 

agua

 

Les begudes isotòniques s’han fet un mercat promocionant-se com a begudes sanes, ja que es relacionen amb els esports i amb l’alt rendiment en aquests. Tot i això, és important saber que estan pensades per a aportar-li al cos substàncies que es perden després de fer un exercici molt intens, de moltes hores. Si no hem realitzat aquest exercici, no és necessari reposar electròlits (un tipus de minerals) que no hem perdut, i les glucoses presents a les begudes poden ser contraproduents.

 

Si hi ha set, si hem fet una mica d’esport, si tenim calor i el cos ens demana refrescar-nos, el millor i el més fàcil és beure aigua!