Un desembre més s’acosten festes. De segur que a cada casa, a cada colla d’amics i amigues, a cada barri seran festes diferents, però també tenen de segur algunes coses en comú. Són dies de vacances, de menjar, de cuinar, de trobar-nos amb gent que ens fa il·lusió veure, de sortir de festa. I són dies també on molt sovint l’alcohol està molt present, alguns dies o algunes nits n’és gairebé el centre.

 

Per una banda hi ha una certa normalització del consum d’alcohol. Està present en totes les celebracions. Cava per brindar, una copa per després de dinar, combinats a la nit… L’alcohol per festes el trobem a qualsevol context (família, amistats, festes, discoteques…). I és que la presència de l’alcohol és quelcom curiós perquè, com hem dit altres vegades, es tracta de la droga més consumida i acceptada a la nostra societat i alhora és una de les que més problemàtiques per a la salut i la convivència causa.

 

 

De l’alcohol en parlem molt en aquesta web, però creiem que és interessant que se’n parli molt també fora 😉 Ens agrada la idea de que puguem trobar espais (amb els amics i les amigues, amb la família, amb el professorat) on pensar-hi i reflexionar. A l’entrada “L’alcohol: responsabilitat de tothom!” us llançàvem algunes preguntes. Si us ve de gust conèixer-les cliqueu aquí.

 

A vegades, alguna dies de les festes, sobretot la nit de Cap d’any, s’associa a les grans borratxeres i al descontrol. Però això no vol dir que hagi de ser sempre així o que passar-ho bé passi només per això. Ara bé, si tenim pensat beure alcohol ens anirà millor si pensem quin pla tenim, com tornem a casa, quins límits d’horari i diners tenim, com ens trobem avui i tot el que comentem a Beure alcohol o no?.

 

Durant festes com d’altres nits ens pot venir de gust beure, fumar (o no). El més important és simplement pensar-ho i decidir-ho per nosaltres mateixos i mateixes.