Us hem parlat sovint del tabac, i hi tenim pàgines senceres dedicades! Així que està molt bé que les aneu revisant de tan en tant, per a no despistar-nos amb el tema!

 

Potser no ho sabeu, però un dels principals components del tabac és la nicotina, i és el que fa que enganxi amb una força que flipes. La nicotina és una de les substàncies més addictives que es coneixen (sinó la que més)!

 

Una de les coses que la fa tant potent és que va als diferents receptors del sistema nerviós, no només el central, sinó també els perifèrics. I actua d’una forma molt ràpida, en molts pocs segons; així que la sensació de “gratificació” arriba quasi immediatament, i s’associa rapidíssimament al propi fet de fumar.

 

nicotina_1

Hi ha qui diu que la nicotina en si podria no ser tan perjudicial (ehem) però el tema és que a tots els preparats de tabac hi ha molts productes afegits (ja us n’hem parlat en d’altres ocasions) que, entre d’altres coses, ajuden a que la nicotina s’absorbeixi més ràpidament o que els seus efectes siguin encara més potents. I a més, la gran majoria de la nicotina present hi és afegida artificialment (que no us enredi allò de que ve d’una planta). És tot aquest combinat el que és fatal.

 

Així que sigui tabac de cargolar o el que ve en caixetes, en cigarreta electrònica, o de qualsevol altre tipus (pensem en els porros, que també es fan amb tabac!), la cosa en essència és la mateixa.

 

I compte, que amb poc de tontejar-hi, si ens despistem, ja ens hem enganxat!