Les persones que fumen porros (o consumeixen altres drogues il·legals) al carrer s’exposen a sancions administratives, o multes. Aquestes multes s’emparen en una llei anomenada de seguretat ciutadana. Aquesta mateixa llei també contempla que si t’enxampen amb droga al carrer (tinença) et poden multar igual. L’import de la multa sol oscil·lar entre els 300€ i els 30.000€.

Aquest import pot no pagar-se si la persona multada se sotmet a un procés de desintoxicació.

Ara mateix estan preparant alguns canvis en aquesta llei. D’entrada, l’import mínim passa de 300€ a 1.001€ i eliminen la possibilitat de no pagar la multa a través del procés de desintoxicació, llevat que la persona sigui menor, en aquest cas la possibilitat encara es contempla.

Altres canvis tenen a veure amb el cultiu de cànnabis. Fins ara està considerat delicte, de manera que si una persona està cultivant a casa i l’enxampen pot ser portada davant un jutge, i serà el jutge el que consideri l’absolució o la pena. Amb la nova llei el cultiu serà sancionat administrativament, de manera que no passarà via jutge sinó que serà com una multa, l’import és de nou 1001€ a 30.000€.