Una de les llegendes urbanes més repetides dels porros és que, al “estimular” el cervell, permeten concentrar-se, ser més creatiu o creativa, tenir millors idees…

 

És difícil concretar com afecten els porros (recorda que els col·legues en fumin i els entri bé, no vol dir que a nosaltres també ens passi el mateix!) en termes de creativitat, ja que cada persona és un món, però si que hi ha alguns efectes que coneixem del cert i  coses que sabem: la percepció s’altera. I hi han algunes funcions que es veuen afectades si o si: els porros afecten a l’atenció, a la concentració i a la memòria.

 

Podríem dir que, per norma general, si fumo porros em despisto més fàcilment, em concentro menys i la memòria em funciona pitjor.

 

estudiant

 

Per posar un exemple, si haig d’estudiar, millor que m’encanti perquè per retenir el mateix potser m’ho hauré de mirar dues o tres vegades més! I a classe retindré molt menys, si és que retinc alguna cosa!

 

Això que diem quan parlem d’estudiar o anar a classe, també ho hem de tenir en compte quan ens hem de concentrar per fer alguna activitat, treballar o conduir, encara que sigui agafar l’skate!