Hi ha persones que diuen que quan estan nervioses perquè s’acosten exàmens o senten estrès per altres motius, fumar les relaxa.

 

Però què té això de cert? Doncs ben poc…

 

El tabac no té propietats relaxants. És un estimulant!

 

Ara bé, el que si que pot ser cert és que algunes persones diguin que quan fumen tenen sensació d’alleujament, però d’on ve aquesta percepció?

 

La nicotina segurament hi té molt a veure.

 

 

Aquesta és una dels milers de substàncies que trobem en el tabac. Una matèria molt addictiva, tant que si deixem de fumar un temps, en alguns casos hores, apareix el síndrome d’abstinència. El nivell de nicotina al cos es redueix molt ràpidament. Per això, moltes persones de seguida que no estan fumant tenen ganes de fumar.

 

Aquest és el motiu pel qual algunes persones senten que el tabac les relaxa. La veritat és que poden sentir que les alleuja, però no de l’estrès o de les coses que els hi neguitegen, sinó de les mateixes ganes de fumar.

 

Així que si sentim nervis i estrès ara que s’apropen exàmens, ens funcionarà molt millor per relaxar-nos, per exemple, fer esport. Les hormones que alliberem quan fem activitats físiques ens relaxen de forma natural i real!

 

Se t’acudeixen altres alternatives?