Exercitar els músculs?

Fer esport no és només una cosa bona; quan en fem amb els amics i amigues i a l’aire lliure, es divertit, estimulant, ens ajuda a descansar millor i ens fa estar més saludables! I això encara que no guanyem mai cap patit!

 

Però ara sembla que divertir-se ja no és l’objectiu i que el que hem de fer és definir els músculs…de veritat? Cuidar-nos de la nostra salut és positiu, preocupar-nos tant per l’aparença nostre cos, potser no tant…

 

Últimament hem sentit a parlar de les dietes hiperprotèiques, que haurien de servir per definir múscul, guanyar massa muscular (que no força): resulta que aquestes dietes sovint aporten un excés de proteïnes al nostre cos (que es converteixen en aminoàcids), i aquest, quan una cosa li sobra, l’ha d’eliminar.

 

Més treball per als ronyons (per a processar aquestes aminoàcids), més treball per al fetge, més orina per treure’n la toxicitat… i altre cop, més feina als ronyons!

 

Una dieta hiperprotèïca en excés pot crear una insuficiència renal, descalcificació o deshidratació. A més, l’excés d’aminoàcids significa un excés d’amoni, que pot afectar funcions neuronals i cardiorespiratòries. És a dir, deixa tocats ronyons, ossos, cap i cor! I això és cuidar el cos?

 

Millor anem a fer un partidet amb la colla, fem uns riure’s i ens ho repensem després, que tindrem el cap més clar!

Comenta