• Passar-ho bé!
• Potser anem de concert
• Estar de tranquis i descansar
• Sortir de festa!
• Quedar-nos per casa i fer unes partides
• Fumar!
• Estudiar… demà tenim examen
• Avui tinc pràctiques
• Pillar la moto i anar por ahí
• Marxar de cap de setmana amb les amigues
• Passar la tarda a la plaça
• Ja veurem 😉

 

Com us comentàvem fa unes setmanes en el post I avui quin pla hi ha? (I) Alcohol improvisar «està guapo», però planificar-nos en relació al consum (inclús al no consum) d’alcohol o de porros, també.

 

Intencionadament o no, és molt probable que us organitzeu el vostre temps lliure, les vostres activitats i també els vostres consums (o no consums). Però si mai no us hi heu aturat a pensar-hi gaire, preguntar-se quin és el pla per avui i quin paper hi juguen (o no) els porros és una bona manera de començar 😉

 

 

Ens trobem a la plaça per fumar? El cànnabis és una droga il·legal. Fumar-ne o portar-ne en un espai públic està prohibit: no està penat (no et duran a judici) però sí que està sancionat (amb una multa mínim de 601 €). Si se’n porta “molta” quantitat o per més gent es pot entendre que és per vendre i llavors es complica més la llei, ja que es pot interpretar que es tracta de tràfic. Potser si es decideix fumar ens hem de plantejar el lloc, i no cal fer-se veure ni portar a sobre quantitat de més.

 

Un porret a la hora del pati. Els porros no ens ajuden a concentrar-nos, de fet afecten la memòria i la concentració i no van gens bé per estudiar. Si es va fumat o fumada a classe ni es treballa ni es deixa treballar, l’empanada segurament afectarà el ritme de tot el grup. Si es fuma en un centre educatiu poden aparèixer problemes (i bastant grossos) amb la direcció i profes. A més, si t’enxampen, tenen l’obligació de dir-ho a la teva família. Potser si es decideix fumar és millor fer-ho de tant en tant, en dies especials. I així, entre setmana, preocupar-se d’altres coses.

 

 

Anem de festa! Hi ha persones a qui fumar l’aixafa massa, la deixa sense ganes de res, tot li fa pal i se li acaba la festa. Si el que ens ve de gust és sortir a ballar, escoltar un concert i allargar fins tard, xerrar amb els i les col·legues de temes que ens motiven, conèixer gent nova… potser millor descartar els porros o deixar-ho per un altre dia.

 

Fumar abans d’anar a pràctiques. El cànnabis afecta l’atenció, la concentració i retenció, la memòria i també els reflexos. Si s’ha fumat no es funcionarà gaire bé i això pot tenir conseqüències per nosaltres però també per la resta de persones si estem fent un treball en equip. Si algú està formant-se en confecció, fusteria, mecànica o d’altres treballs, és important que sàpiga que els porros disminueixen la sensació de risc i el control d’allò que es fa, és a dir hi ha bastats punts de tenir un accident si es va fumat/fumada i això també pot afectar a les altres persones.

 

 

Pillar la moto. Amb el consum de cànnabis, igual que amb el d’alcohol o altres substàncies es desaconsella totalment la conducció. Com ja hem comentat, el cànnabis altera la percepció de l’entorn, pot provocar somnolència, augmenta el temps de reacció i per tant disminuir la capacitat de resposta, en casos puntuals (segons el tipus, la potència…) pot arribar a tenir efectes al·lucinogens… Per tot això si es fuma el millor és no conduir.

 

I si algú no es troba bé? Amb els porros, com amb altres substàncies, els efectes no només depenen de la maria o el haixix. El lloc, el moment i com estem emocionalment també és molt important. Així que abans de fumar, en el cas que decidim fumar, és important pensar en com ens trobem i en quin moment estem. I si no es posa bé, aprendre de l’experiència: si fumar no es posa bé no millorarà per molt que insistim, així que millor respectar-nos i no forçar-ho.