Des de fa uns anys, cada vegada es troben disponibles més jocs d’atzar (sobretot on-line) que es basen en el risc i la pèrdua (més que el guany) de diners.

Molta de la publicitat que se’n fa, apel·la directament a joves i adolescents (als que la llei no els permet jugar!), i si ho fan, indirectament, és per a que es percebi el joc com una activitat sofisticada i desitjada, i que et farà semblar adult/a!

Online_games02326

 

Potser hi ha qui troba el joc d’atzar (i d’apostes) normal, perquè d’altres jocs semblants són habituals entre companys o família. Però realment es tracta d’un negoci promogut per grans operadores de joc que es beneficien de la pèrdua constant de diners per part dels jugadors i jugadores. I, pensa-hi, quan més s’hi perd més hi guanyen.

Els jocs on-line on hi intervenen els diners (si pago pujo nivells!), les apostes esportives (segur que guanya el meu equip, i si jo també hi guanyo?) o altres tipus de loteria fan servir molta publicitat atractiva i cridanera, i aquests anuncis ens van apareixent a la pantalla per si ens agafen despistats i avorrits, des de la comoditat de casa… D’atzar en tenen molt poc!