Us hi heu fixat que hi ha temes de conversa… habituals, mentre altres semblen més estranys? Alguns que en parlem amb poca gent i d’altres amb moltes persones? Que no s’expliquen tant com d’altres? Que inclús quan se’n parla molt (per exemple als mitjans de comunicació) causa cert rebombori?

 

Us hi heu fixat que hi ha coses de les que en tenim motles ganes de parlar i no en parlem gaire?

 

Un tema del que moltes adolescents i joves tenen ganes de xerrar o de saber-ne més quan surten de festa és sobre «la regla i l’alcohol». Algunes preguntes freqüents que ens fem són: «Em pujarà més l’alcohol?», «Pot ser que tingui molt malestar?» o «Si m’estic prenent algun antiinflamatori què pot passar?».

 

Anem a pams: Quina interacció doncs es pot donar entre regla i consum d’alcohol?

 

Com quan parlem dels efectes de qualsevol substància, el primer que hem de tenir en compte és que cada persona és diferent i cal que estiguem atentes al nostre propi cos. També cal posar atenció a com ens sentim emocionalment i en quin espai estem o amb companyia de qui (si ens hi sentim  a gust, acompanyades… o no).

 

Amb la regla algunes noies potser es senten cansades i d’altres no; es noten aixafades anímicament o no; tenen molt dolor o no en tenen gens. De la mateixa manera, els efectes de la interacció regla-alcohol varien segons cada persona.

 

Una idea força important de saber és que després de bastantes investigacions, no hi ha cap evidència que demostri que l’alcohol afecti més a les dones que beuen mentre tenen la regla, és a dir «no té perquè pujar més l’alcohol quan tenim la regla». Ara bé, si que alguns símptomes pre-menstruals o menstruals que podem tenir es poden veure alterats igual que les sensacions subjectives que cadascú pugui tenir durant el consum d’alcohol.

 

Una altra cosa important és conèixer la interacció entre alcohol i alguns fàrmacs. Algunes noies que pateixen dolor prenen alguns anit-inflamatoris. Si és el nostre cas, hem de saber que no és gens recomanable barrejar alcohol i antiinflamatoris o altres fàrmacs. Si en voleu saber una mica més podeu llegir aquest post.

 

Si d’altra banda es prenen píndoles anticonceptives (per a prevenir l’embaràs, per a regular el període, etc.) també s’han de tenir en compte algunes coses, i podeu llegir-les aquí.

 

 

Us quedeu amb ganes de saber-ne més i parlar-ne? També li podeu donar un cop d’ull a aquest material d’Energy Control.

 

Poder parlar de la regla i compartir experiències ens pot ajudar a cuidar-nos entre totes millor i a la vegada a poder decidir amb més informació i en cada moment si volem consumir alcohol o no.