Comences una partida a la consola, i després d’una estona, ja hi ha cansament… així que sembla una bona idea prendre una beguda energètica, i es pot allargar més estona jugant de nou, però de cop torna el cansament, més que abans, i altre cop una mica de beguda energètica, i així jugar més, i altre cop…

 

Ja sabeu que les barreges no ens agraden gaire, i no es tracta només de barrejar substàncies!

 

La idea que s’ha estès que les begudes energètiques milloren el rendiment i la concentració, i que això és ideal per a activitats com (per exemple) jugar als vídeo-jocs, han anat agafant força, i no és estrany veure a youtubers, gamers i d’altres, fent-les servir o inclús promocionant-les.

 

Realment les begudes energètiques fan efecte a partir de diferents tipus d’estimulants, principalment la cafeïna, però sobretot “basen” la seva “energia” en les grans quantitats de sucre que contenen. Així, aquesta associació que es fa amb l’esport, les activitats extremes, l’alt rendiment, etc. és molt fictícia, perquè poc a veure tenen amb la salut.

 

 

 

Així, si bé les begudes energètiques estimulen en un principi, després provoquen una baixada més forta. Si les “barregem” amb el vídeo-jocs, que provoquen cansament, irritabilitat, tensió muscular, possibles mal-de-caps… les baixades poden ser molt “èpiques”, i deixar-te fet/a un nyap. I has de tenir en compte que quan més forta és la baixada, més es triga a recuperar-se.

 

Barreges? Mala idea!

 

I per a saber més sobre vídeo-jocs i pantalles, fes una ullada a aquest apartat de la web.