Moltes persones adolescents utilitzen la moto pràcticament cada dia. Per anar a l’institut, per quedar amb els amics i les amigues, per anar a fer encàrrecs, per anar a activitats extraescolars, per sortir de festa… Així que segurament, vosaltres ja teniu moltes coses clares sobre motos i alcohol 😉

 

I és que sobre alcohol i conducció se n’ha parlat a molts espais (haureu vist anuncis, us poden haver fet xerrades, etc.) i a través de campanyes molt diverses, que busquen informar i també crear un impacte, com aquesta.

 

 

Per tot això no ens estranyaria gens que la majoria de vosaltres ja conegueu els riscos de barrejar alcohol i conducció i no només si parlem de motos i cotxes… No ens oblidem que agafar la bicicleta havent begut també té forces riscos, i fins i tot el patinet. I no ens estranyaria tampoc que us organitzeu per reduir aquests riscos (desplaçant-vos utilitzant transport públic; no consumint alcohol si heu de conduir; fent torns rotatius de conducció de cotxes entre la colla d’amistats, etc.).

 

Però i si parlem de porros? I per exemple de porros i motos? Tot està tan clar?

 

Potser no s’han fet tantes campanyes sobre cànnabis i conducció, però això no vol dir que no haguem d’estar alerta.

 

 

De fet, amb el consum de cànnabis, com amb el d’alcohol o altres substàncies es desaconsella totalment la conducció. Com ja hem comentat altres vegades, el cànnabis altera la percepció de l’entorn, pot arribar a tenir efectes al·lucinògens, pot provocar somnolència, augmenta el temps de reacció i per tant disminuir la capacitat de resposta.

 

Per tot això si fumem abans de conduir es multipliquen de forma considerable els riscos de patir accidents i aquests augmenten si es suma el consum d’altres substàncies. A més, com ja sabeu també ens arrisquem també a que puguem ser sancionats/des si ens fan un test a la carretera.

 

 

Així que aprofitem que amb l’alcohol ja tenim les coses molt clares per aturar-nos a pensar una estona amb els porros i per fer-nos algunes preguntes com: “Sempre m’he de desplaçar en moto o puc trobar alternatives? Puc preveure si fumaré porros o consumiré altres substàncies? Si avui he decidit consumir com tornaré després a casa? I amb les amistats com ens organitzem?”

 

I parlar-ne amb els amics i les amigues, perquè segurament no seràs la única persona a qui li preocupen aquestes coses!