Gairebé tot el que ens intenten vendre als i les joves ho publiciten amb escenes relacionades  amb festa… i molt sovint ens fan publicitat icones de la moda, de l’esport o de la música.

Però hi ha coses que no es poden anunciar, com l’alcohol, ja que tenen restriccions legals per fer-ho (què es pot ensenyar i com). Com s’ho fan llavors les marques per a que hi caiguem i en vulguem consumir?

Un dels tipus de publicitat que més ha augmentat darrerament és la col·locació de producte (posar marques que es veuen molt, vaja!) en videoclips! Subtilment (o no tant) els i les artistes fan publicitat descarada no només d’un estil de vida sinó de marques explícites!

En aquest recent videoclip de Beyoncé, amb el títol ja explícit Drunk in Love (una cosa així com Borratxa d’amor), el raper Jay Z surt tota l’estona aguantant una copa de… cognac!No és només que parli de cognac a la cançó com si moles molt (va, home, si fa res el cognac era una beguda d’avis!) i amb actitud de “rompecorazones” (què vol que pensem: si és sexy per la Beyoncee, jo amb un cognac li semblaré sexy als o les de classe??).. és que resulta que la marca del cognac és a més a més propietat seva!

Ara resulta que hem de beure per ser guais, lligar i… donar pasta a les empreses i als artistes! A vegades ens la intenten colar massa…