Al parlar d’algunes substàncies, s’elogia el seu origen “natural” com si això les convertís immediatament en menys perilloses.

 

Passa molt actualment amb el cànnabis, sobretot la marihuana, de la que se’n fa una promoció destacant-ne elements per a diferenciar-la d’altres drogues; que sigui “natural” equival a dir, per a algunes persones, que és “bo”, o és “millor que…”. Que prové de la natura, està produït per ella i per tant, no pot haver-hi res de dolent.

 

Deixant de banda si les plantes de marihuana a dia d’avui tenen quelcom de natural (pesticides, cultius d’interior, manipulació de les llavors, etc.), podem afirmar que provenir de “la natura” no ofereix en absolut cap garantia de seguretat o de relació saludable.

 

No només els millors remeis sinó també els pitjors verins provenen de la natura: i a vegades són la mateixa cosa, en funció de la seva dosi.

 

I per a què hi pensem, us deixem questa infografia extreta d’aquest article, on l’autor ens convida a “observar diferents compostos químic d’origen natural que, en funció de la seva concentració, poden salvar una vida o causar una mort. Entre aquests es troben substàncies tan conegudes com la cafeïna, la quinina, la nicotina, la codeïna, etc. La gran majoria d’aquests constitueixen el principi actiu de molts medicaments… però també ha estat utilitzats com a verins mortals.”

 

principis_actius

 

 

En resum, “natural” només vol dir que prové de la natura, ni res més ni res menys.

Entrada original extreta de LaClara.info