Al parlar d’alcohol i accidents, sembla que ens estiguem referint sempre a accidents de cotxe, o de moto (inclús de bicicleta!), però aquesta no és tota la realitat.

 

Si a les festes del vostre poble o barri hi veieu ambulàncies, potser  el que us ve al cap -pensant en l’alcohol- és que estan allà per atendre els possibles comes etílics. Però si els hi pregunteu què és el que més fan relacionat amb el beure, us diran que és atendre a petits accidents!

 

Petits accidents i no tan petits! Cops, caigudes, talls fets amb vidres, torcedures i lesions de tot tipus.

 

Hi ha estudis que plantegen que el risc de lesionar-se augmenta 4 vegades havent begut alcohol, i es manté molt elevat no només després de consumir-lo, sinó també al dia següent!

 

aventura2

 

Així que hi ha coses que podem fer, si al dia següent tenim partit, o ens interessa no anar amb rascades arreu el dilluns a l’institut. Se’ns acudeixen algunes:

 

Una seria no beure 😉 evidentment és la que té menys riscos i ens permetrà mantenir la nostra coordinació i el nostre equilibri a màxims!

 

L’altra seria escoltar el nostre cos i beure tranquil·lament, al nostre ritme i no al dels i les demés, sense ganes d’acabar pels terres.

 

I una altra possibilitat, recomanable sempre, és anar llençant ampolles de vidre i plàstics als contenidors de reciclatge, per a no topar-nos amb coses que no haurien de ser allà.

 

Si ens agrada desfasar-nos, fer el burro i trepar pels llocs per alliberar adrenalina, apuntem-nos a fer escalada o algun esport d’aventura, o agafem l’skate i no hi barregem l’alcohol 😉

 

aventura1