I seguim amb els mites per fer passar la borratxera!

 

Una altra cosa que es diu (o més aviat es fa sense pensar-hi massa) és que mullant a algú que té malestar per haver consumit alcohol, es trobarà millor més ràpid. “Tira’t aigua per sobre”, “Posa’t sota la font”, “Mulla’t, que se’t passarà”.

 

VERITAT o FALS?

 

 

Doncs tornem-hi! És fals!

 

Però anem per parts: refrescar-se o refrescar a algú que té molta calor o està suant molt (per exemple, a festes a l’estiu o en llocs tancats) està bé, no passa res! Però refrescar-se una mica! Mullar-se una miqueta la cara, o el coll, o el clatell, alleuja i és una sensació agradable.

 

Però mullar a algú no és cap mecanisme secret que faci que el cos (el fetge en concret) metabolitzi més ràpid l’alcohol, com ja us hem explicat a aquest altre post.

 

És més, sovint mullar molt a algú és una mala idea, ja que l’alcohol -al ser un depressor- fa baixar la temperatura corporal, així que segurament la persona tindrà fred; si està xopa, segurament acabarà tremolant!

 

Si tenim ganes de fer una batalla d’aigua, que sigui amb totes les persones participants al 100% i sense riscos de pescar un refredat o acabar amb una hipotèrmia! No cal que ens busquem d’altres excuses 😉