Des de ben petits i petites, els missatges publicitaris de moltes empreses ens bombardegen per a què ens obsessionem amb el nostre cos, mostrant-nos repetidament un model de bellesa únic i basat en una perfecció que no és real.

 

Això ha anat provocant frustració i malestar als i les joves; sobretot a les noies, doncs els missatges dirigits a elles acostumen a ser més intensos i agressius.

 

Ens hem acostumat a comparar-nos amb models irreals de bellesa a través de la publicitat, però la publicitat està present, cada cop, en més terrenys de les nostres vides.

 

T’hi has fixat que a les xarxes socials digitals, gran part de les imatges que compartim, observem o comentem tenen a veure amb el cos i el seu aspecte?

 

“Poses” estudiades, imatges d’un tros de coll, orella o llavis amb retocs fotogràfics que les fan semblar anuncis, una perspectiva dels malucs i de les cames per a que tinguin un aspecte prim i llarg, fotos d’abdominals marcades, …

 

A més, molts dels comentaris en les xarxes socials on predominen les comparticions de fotografies, fan referència al cos que apareix, jutjant-lo com a atractiu o no, la qual cosa s’acaba traduint en si és acceptable… o no.

 

A vegades, ens pot semblar que aquests tipus de comentaris no tenen importància i, inclús, els valorem com a positius quan li diem a algun contacte de la xarxa que surt “guapo” o “guapa” a la imatge. I, potser, sovint, és així, però aquesta pràctica repetida ajuda a donar-li més importància, encara, a l’aspecte físic i als judicis sobre el cos, sempre amb l’ideal de “perfecció” que ens imposa la publicitat, present. Amb les xarxes socials ens acostumem a comparar-nos i ens podem obsessionar amb la imatge, més fàcilment, imagineu-vos si el comentari és negatiu! Darrere la pantalla no trobarem a prop una mirada de complicitat d’algun amic o amiga que ens doni suport i el bombardeig publicitari entrarà amb més força al nostre imaginari.