Si es decideix fumar, sigui tabac o siguin porros, has de tenir en compte que els cigarrets (siguin industrials o fets a mà) estan formats per diferents “parts” i aquestes tenen diferents components que afecten negativament a la salut. Així que aquestes parts són importants!

 

Si ens centrem en el tabac: dels fins a 4.000 components del fum del tabac, una gran part son originats per la combustió del paper, que suposa la combustió de substàncies vegetals amb efectes tòxics.

 

paperim

 

Es diu del paper que està tractat precisament per a “controlar” la combustió del tabac, però amb el paper passen coses curioses; i es que si deixem encès un cigarret industrial aquest no s’apaga sol i segueix cremant-se… Com pot ser això?

 

Perquè, que porta el paper? Ni en els paquets de tabac o els llibrets de paper en detallen la seva composició així que anem a cegues. I és que en la seva elaboració hi han clors, tintes, resines, sovint blanquejants

 

Si igualment decidim fumar, amb el tabac de cargolar el millor sempre serà comprar el paper més “natural” possible, el menys tractat. També sense goma si la goma no és “natural”. I quan més petit (o sigui, quan menys paper fem servir) millor.