En els posts anteriors parlàvem de si l’haixix o la maria s’adulteren, i per acabar aquesta sèrie veurem què passa amb la planta en sí, abans d'”extreure’n” aquests derivats.

 

Llavors, el cànnabis com a planta, s’adultera? Doncs no 🙂

 

Tot i això hi han diverses llegendes urbanes al voltant de les plantes de marihuana que està bé desmentir o matissar.

 

Una de les llegendes dels darrers anys té a veure amb que el cannabis és actualment una planta manipulada genèticament per augmentar de forma desmesurada el seu nivell de THC, o que hi han varietats de la planta manipulades genèticament. I això no és cert, o no ho és en la seva totalitat.

 

cannabis_sativa

 

La idea és parlar alhora de la seva perillositat (augment de l’efecte psicoactiu pel THC) i del fet que ja no és “natural”, aprofitant el debat obert (i sovint negatiu) que hi ha al voltant de la manipulació genètica i dels transgènics.

 

Tot i això, que no hi hagi manipulació genètica no vol dir que no hi hagi selecció genètica: es trien les variants que es consideren òptimes i es van creuant aquestes per augmentar els cannabinoides (en el cas que comentàvem) o per a “millorar” (segons el criteri de qui?) la planta de la manera que trobin pertinent. aquesta tècnica de modificació per “creuament” es realitza a l’agricultura des de fa centenars ( o milers) d’anys.

 

Llavors, el debat és més aviat que n’opinem d’aquesta forma de “tractar” les plantes, específicament aquelles que són per a consum humà.

 

cultiu_indoor

 

I d’altra banda, seria interessant tenir en compte tot el procés que afecta a aquesta planta quan es cultiva, no només el “creuament” de llavors previ. Les condicions de cultiu de plantes, tot el que es ven als growshops, la parafernàlia que les envolta: l’indoor (planta cultivada a interior), sales aclimatades amb ventilació i il·luminació específica, plantes que floreixen diverses vegades l’any (això es fa amb d’altres plantes?), plantes feminitzades, mesuradors d’humitat, nutrients específics, adobs químics, importació de llavors, etc.

 

Aquí el debat és més aviat a què anomenem “natural”?