Per què algú té un coma etílic?

 

Si vols saber la resposta de què passa al cos amb l’alcohol per a que es doni un coma etílic, mira’t aquest post.

 

En resum, un coma etílic és una sobredosi d’alcohol, que fa que les funcions vitals d’una persona s’alenteixin tant que poden portar a que el cor es pari.

 

Però si tens curiositat per saber què porta a un coma etílic, desmuntem uns quants mites:

 

Només passa els primers cops que beus!

 

Doncs no, no és un tema d’acostumar-se. No vol dir que si vas agafant hàbit de beure, això ja no pot passar! La tolerància a l’alcohol hi juga un paper, però ni de lluny és l’únic.

 

Només té a veure amb la quantitat que beus!

 

Amb l’alcohol i la quantitat, has de pensar que les coses són relatives; no té els mateixos graus d’alcohol una cervesa que un cubata o un xupito, així que alerta amb les begudes destil·lades, els licors estranys què no saps d’on surten i les barreges!

 

botellon

 

Si beus el mateix que la resta, no passa perquè tothom està igual!

 

A més de la quantitat d’alcohol, has de tenir en compte que cada persona és diferent, té un metabolisme diferent, afecta diferent segons l’edat, segons el pes, l’alçada… molts factors!

 

I també si s’ha menjat bé o no abans, si s’ha descansat, inclús si s’està amb més o menys piles.

 

Passa més sovint de matinada!

 

No hi ha una hora determinada per als comes etílics, si és de dia, de tarda o de nit, pot passar igualment.

 

comaetilic_1

 

 

Un coma etílic pot passar quan les coses es fan malament: es beu massa, o massa ràpid, o fent barreges amb alcohols molt forts. Pot passar quan algú es vol posar al nivell dels i les demés perquè arriba tard a la festa, o vol beure molt ràpid perquè ha de tornar d’hora a casa, o no sap el que beu perquè fa el que la resta… pos passar de cop encara que la persona estigués “be” uns minuts abans o més lentament després d’una baixada més evident.

 

Així que, amb l’alcohol, no donem les coses per fetes. Repasseu-vos l’apartat de la web per a tenir presents alguns consells, i torneu a mirar -altre cop, que mai està de més- aquest post per saber què fer si algun dia us trobeu en aquesta situació.